Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 21 τραυματίστηκαν από ομαδική συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συμπλοκή σημειώθηκε όταν ομάδας Αλβανών και Αράβων κρατουμένων επιτέθηκαν σε Πακιστανούς κρατούμενους, στην Γ Πτέρυγα. Οι αιματηρές συγκρούσεις κλιμακώθηκαν και γενικεύτηκαν πολύ γρήγορα, ενώ κράτησαν περίπου 30 λεπτά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος της συμπλοκής ήταν ο έλεγχος της πτέρυγας.  

Οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια, σίδερα και λοστούς. Και οι δύο νεκροί είναι Πακιστανοί. Μεταξύ των τραυματιών, που διακομίστηκαν στο Κρατικό Νικαίας, το Γεννηματά το νοσοκομείο φυλακών και το Τζάνειο, είναι και οκτώ που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Δύο από τους βαριά τραυματισμένους εισήχθησαν εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Έξω από τις φυλακές παρέμεναν έως αργά το βράδυ σε ετοιμότητα δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ωστόσο η κατάσταση είναι πλέον ήρεμη. Σημειώνεται πως στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται περίπου 500 αλλοδαποί, στην πλειονότητά τους για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ads