Συστήνεται ομάδα για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις τραπεζών έδωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Ads

Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση (stress tests) των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου και στόχος είναι η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει το αργότερο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου

Τη σύσταση Ειδικής Ομάδας Εργασίας, με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποφάσισε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, στην ομάδα αυτή θα συμμετέχουν νομικοί και εμπειρογνώμονες από τους δύο θεσμούς. Στόχος είναι η άμεση επεξεργασία του πλαισίου επιλογών σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση,  ώστε η κυβέρνηση που θα εκλεγεί στις 20 Σεπτεμβρίου να βρει σε ώριμο στάδιο τις σχετικές προτάσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να λάβει έγκαιρα καλά τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Ads