Ομάδα Εργασίας θα παράσχει τεχνική βοήθεια στη χώρα μας για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ads

Επικεφαλής της ομάδας ορίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και πρώην γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Η σημερινή απόφαση λήφθηκε μετά την έγκριση των προτάσεων που υπέβαλλε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μετά τις διαβουλεύσεις που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Μπαρόζο, σε δήλωσή του, έκανε αναφορά στην ανάγκη αξιοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης καθώς και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα.

Ads

Η Ομάδα Εργασίας θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες, θα συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για το συντονισμό του προγράμματος παροχής τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα και για την εφαρμογή του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ ενώ ομάδα υποστήριξης θα εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η Ομάδα είναι η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη και η απασχόληση. Θα συντάσσει εκθέσεις ανά τρίμηνο τις οποίες θα στέλνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις Ελληνικές αρχές. Η πρώτη έκθεση αναμένεται να συνταχθεί στο τέλος του Οκτωβρίου.

Αρμόδιος για το γενικό συντονισμό της Ομάδας ορίστηκε ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν ο οποίος θα υποβάλλει αναφορά για την εξέλιξη των εργασιών της Ομάδας στον πρόεδρο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.