Στο επτασφράγιστο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης συνεχίζεται η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ads

Οι οκτώ υποψήφιοι, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες ή οι εκπρόσωποί τους που προσήλθαν στον διαγωνισμό, θα παραμείνουν στο κτίριο και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας, ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή πληροφόρησης. Σημειώνεται πως βάσει κανονισμού του διαγωνισμού, κάθε επιχειρηματίας που εξασφαλίζει μια τηλεοπτική άδεια, είναι υποχρεωμένος να παραμείνει εντός κτιρίου, έως ότου  ολοκληρωθεί για όλους η διαδικασία.

Ωστόσο από το απόγευμα της Δευτέρας υπάρχει ένα όργιο φημών στο διαδίκτυο, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία για την εξέλιξη του διαγωνισμού. Κάποιοι γράφουν πως «έκλεισε» η πρώτη άδεια, άλλοι πως έχει «κλείσει» και η πρώτη και η δεύτερη, άλλοι αναφέρονται ακόμη και στα ονόματα των επιχειρηματιών ή το ποσό που κατέθεσαν, χωρίς όμως να είναι δυνατή οποιαδήποτε επιβεβαίωση.

Τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διαψεύδουν και κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία της δημοπρασίας συνεχίζεται ομαλά. «Ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής», σημειώνουν. 

Ads

Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν με μια συνολική κυβερνητική ανακοίνωση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αρθούν οι αυστηρές ρήτρες εμπιστευτικότητας που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί.

Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης. Λίγο μετά τις 07:00 άρχισαν να καταφθάνουν οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιρειών που θα διεκδικήσουν μέσα στις επόμενες ώρες, άδεια για ένα από τα τέσσερα κανάλια -η ακριβής ώρα άφιξης προέκυψε κατόπιν κλήρωσης. Υπενθυμίζεται πως στο παρά πέντε, μία ημέρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού, εκτός διαδικασίας έμεινε ο τηλεοπτικός σταθμός «Ε», διότι υπήρξε ζήτημα με την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του Φίλιππος Βρυώνης.

Πρώτη έφτασε η ομάδα των εκπροσώπων του Star με επικεφαλής τον Κάρολο Αλκαλάι στέλεχος του καναλιού, ακολούθησε η ομάδα του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης συνοδευόμενος από την Εύη Κουτσαυτάκη, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας και τον εκδότη των “Παραπολιτικών” Γιάννη Κουρτάκη, ο Θοδωρής Κυριακού, συνοδευόμενος από το Στρατή Λιαρέλη, ανώτατο διοικητικό στέλεχος της τηλεοπτικής εταιρείας (με αρκετές αποσκευές και ειδικό στρώμα ύπνου).

Στη συνέχεια, ο Ιβάν Σαββίδης, πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει αυτοπροσώπως τη Dimera Media στη δημοπρασία, ενώ τον Alpha εκπροσωπεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Φουρλεμάδης και τον Σκάι ο Κώστας Κιμπουρόπουλος. Τελευταίος εισήλθε ο Πάνος Κυριακόπουλος, εκπροσωπώντας την εταιρεία Ανεξάρτητος Πάροχος.