Eπεισόδιο που οδήγησε σε διακοπή της συνεδρίασης  για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ολομέλεια της Βουλής.

Ads

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απευθύνθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μάρκου, με αφορμή διαδικαστικό θέμα, και του είπε “είσαι μέσα στη διαπλοκή, ξέρω για σένα”. Η φράση αυτή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απάντησε ότι “Eσείς μιλάτε  σε μας για διαπλοκή, που είστε ανοιχτοί…;”. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδρασή του συνοδεύτηκε με άσεμνη χειρονομία, με αποτέλεσμα το επεισόδιο να γενικευτεί με τη συμμετοχή των βουλευτών Κωνσταντόπουλου/ΚΙΝΑΛ και Μαρκόπουλου/ΝΔ.

Ως αποτέλεσμα, ο προεδρεύων Αθανάσιος Μπούρας απέβαλε από τη συνεδρίαση τον Κ. Μάρκου ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Για το επεισόδιο αναμένεται να ενημερωθεί και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Απάντηση Μάρκου σε Κωνσταντινόπουλο

Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτησή του ο Βουλευτής Κ. Μάρκου αναφέρεται στο επεισόδιο και σημειώνει:

Ads

“Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε εναντίον μου σήμερα το πρωί εντός του Κοινοβουλίου μια χυδαία επίθεση. Ευρισκόμενος σε προφανές ντελίριο, με κατηγόρησε ως “διαπλεκόμενο” και ότι τάχα “έχει να αποκαλύψει πολλά για μένα”. Του απάντησα αυτολεξεί: “Μιλάς εσύ που είσαι ανοικτός”, προφανώς εννοώντας τις πολιτικές του θέσεις και την πλήρη ταύτισή τους με τις θέσεις της ΝΔ. Τον καλώ να ανακαλέσει άμεσα τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του. Αλλιώς,ο συγκεκριμένος βουλευτής θα κληθεί να λογοδοτήσει για την αλήθεια ή αναλήθεια των ισχυρισμών του και να καταθέσει τα δήθεν στοιχεία για τις απαράδεκτες και αστήρικτες εκστομίσεις του.”