Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Δράσης κατά του Ρατσισμού, του φασισμού και της φτώχειας.

Ads

Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε γύρω στις 18:00 στα γραφεία της Ε.Ε.

Διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό έριξαν κόκκινες μπογιές ανάμεσα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πρεσβεία της Αυστρίας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των ρατσιστικών συμπεριφορών και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Οι φορείς που συμμετείχαν  διαδήλωσαν, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «ενάντια στον ρατσισμό, τη στοχοποίηση προσφύγων- μεταναστών, στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή», καθώς και «για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών». 

Ads

Στην Αθήνα, στην κινητοποίηση της ΚΕΕΡΦΑ (Ομόνοια) περισσότεροι από 3000 άτομα, έδωσαν δυναμικό «παρών». Δεκάδες φορείς απεύθυναν κοινό κάλεσμα (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, σωματεία νοσοκομείων «Αγιος Σάββας», «Γεννηματά», «Αγλαΐα Κυριακού», φοιτητικοί σύλλογοι ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΝΟΠΕ, ΑΣΚΤ), καθώς και δημοτικές κινήσεις και δημοτικά συμβούλια, όπως του Δήμου της Αθήνας, της Νίκαιας-Ρέντη και των Βριλησσίων.

image

image

image

image

image

image

Η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους αποκαθίσταται σταδιακά.