Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – σκούπα το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 200 διατάξεις κι όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας προκειμένου να εκταμιευτεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ. 

Ads

 
Νωρίτερα και προκειμένου να κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχε συνάντηση με τους εισηγητές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση μετείχαν οι Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας (ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου (ΠΑΣΟΚ). Επίσης, παρόντες είναι οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.
 
Το πολυνομοσχέδιο πρέπει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.
 
Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

 

 
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Εντάσσονται στο ΕΤΕΑ οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (TEAΠΙΕΝ)
  • Θεσπίζεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» και προβλέπεται η συγκρότηση κεντρικής επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, που θα αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Προβλέπεται πως μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 θα γίνει η χάραξη του αιγιαλού στο σύνολο της χώρας, που σήμερα υπάρχει μόνο στο 8% της χώρας.
  • Προσαρμόζεται στα δεδομένα της ΕΕ το σύστημα δημοσίων συμβάσεων.
  • Θεσπίζεται ο νέος δασικός νόμος.
  • Καταργείται η υποχρέωση υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ από τη χρήση 2014 και μετά.
  • Θεσπίζεται η απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ή μηδενική δραστηριότητα ή φοροδιαφεύγουν.

 
 

Ads