Tίτλους και οφίκια σε όλους ανεξαιρέτως όσοι εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιό του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μοίρασε ο Γιώργος Πατούλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος Περιφερειάρχης όρισε εντεταλμένο σύμβουλο μέχρι και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τα 200 χρόνια από το 1821 αλλά και τους Βορειοηπειρώτες.

Ads

Το οξύμωρο είναι πως ο  Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε πως έδωσε αρμοδιότητες σε 39 πρόσωπα, αν και ο ίδιος εξέλεξε 38 περιφερειακούς συμβούλους, εκ των οποίων ο ένας (Χρήστος Θεοδωρόπουλος) είχε ήδη εκλεγεί Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν μπορούσε να λάβει άλλον τίτλο.

Κάτι τέτοιο συνέβη καθώς μαζί με τους 37 συμβούλους του συνδυασμού του όρισε εντεταλμένους και δύο πρόσωπα που εξελέγησαν ως επικεφαλής άλλων παρατάξεων, δηλαδή πρόκειται γιαα υποψήφιους περιφερειάρχες.

Συγκεκριμένα, εντεταλμένος σύμβουλος για τους Ελληνες Βορειοηπειρώτες ορίστηκε ο Ανδρέας Κούρτης, που είχε κατέβει επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική», έλαβε 0,97%, εξέλεξε τον εαυτό του και θεωρείται ένας από τους δύο συνεργαζόμενους με την παράταξη Πατούλη. Ο άλλος συνεργαζόμενος είναι ο Νίκος Παπαδάκης, που είχε κατέβει επικεφαλής της «Αττική Πράσινη Περιφέρεια», έλαβε 1,79% και ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος.

Ads

Με την επιλογή του αυτή ξεπέρασε κατά πολύ τη Ρένα Δούρου, η οποία είχε ορίσει περίπου τον ίδιο αριθμό αξιωματούχων, αλλά εκείνη διέθετε (ελέω ενισχυμένης αναλογικής) 61 εκλεγμένους συμβούλους στο ξεκίνημα της θητείας της. Στελέχη της απελθούσας διοίκησης σχολίαζαν, επίσης, ότι οι αρμοδιότητες, ειδικά για τους εντεταλμένους συμβούλους, είχαν αποδοθεί σε σύνδεση με τις υπάρχουσες διευθύνσεις και τα γραφεία της Περιφέρειας, ενώ τώρα μοιάζουν σκορπισμένες στην τύχη.