«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν με διαφορά ο χειρότερος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης». Και «καμία αμφιβολία» και «με μεγάλη διαφορά».

Ads

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν χάνει ευκαιρία να θυμίσει πόσο ταυτισμένος με τη ΝΔ είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» έκανε κάτι σαν κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας με τόσο ανώδυνο τρόπο, σαν να είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Αντίθετα, για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα τα είπε έξω από τα δόντια για να στείλει το μήνυμα στην Χαριλάου Τρικούπη ότι είναι σε διαρκή ετοιμότητα να ανακόψει οποιαδήποτε αριστερή στροφή.

Δήλωσε «πανέτοιμος» για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και στήριξε μέχρι και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στον οποίο το κόμμα του έχει ασκήσει έντονη κριτική με διάφορες αφορμές.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πρώην υπουργός εκτιμά ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές το φθινόπωρο και αυτή είναι η άποψη που γενικώς επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Ads

Στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια με κυρίαρχο θέμα που θα πολιτευθεί ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που θα διεκδικήσει επίσης την ηγεσία. Αν όμως οι εσωκομματικές εκλογές γίνουν πριν από τις εθνικές εκλογές, προφανώς η συζήτηση για τα ψηφοδέλτια θα αποκτήσει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο αφού το καθοριστικό λόγο θα έχει ο νέος πρόεδρος του κόμματος που θα έχει εκλεγεί από τη βάση. Αλλωστε, ρόλο θα παίξουν και οι επιδόσεις των υποψηφίων για την ηγεσία σε σχέση με τη διαπραγματευτική τους δύναμη.

Στο πολιτικό επίπεδο και ειδικά σε σχέση με τις δυνητικές κυβερνητικές συνεργασίες, ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσει ο Ν. Ανδρουλάκης ο οποίος μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν εκτίθεται. Ο Α. Λοβέρδος τοποθετείται σαφώς φιλοκυβερνητικά, η Φ. Γεννηματά αντικυβερνητικά και πιέζεται να κρατήσει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Ανδρουλάκης για την ώρα δεν πλησιάζει στη φωτιά. Προφανώς και αυτός θα ταχθεί υπέρ της αυτόνομης πορείας αλλά και μόνο ο πολιτικός λόγος που αρθρώνει κάθε υποψήφιος αρκεί για να συμπεράνει κανείς αν κοιτάζει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, η Φ. Γεννηματά πιέζεται πολύ να δώσει αντιΣΥΡΙΖΑ διαπιστευτήρια. Τελευταία, εξαιρετικά δραστήριος ως προς αυτό εμφανίζεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σήμερα υμνητής της κυβέρνησης Γιώργος Φλωρίδης που εκτός από πικρόχολα tweet έγραψε και άρθρο στα «ΝΕΑ» για να την καταγγείλει ως αποκλίνουσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.