Νέα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Κερατέα. Γύρω στα μεσάνυχτα ένα πλήθος 700 περίπου κατοίκων κινήθηκε προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά αέρια και το μηχάνημα εκτόξευσης νερού. Στο tvxs.gr μίλησε για τα γεγονότα ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαυρεωτικής κ.Βασίλης Θηβαίος που βρισκόταν στο σημείο.

Ads

Μια ομάδα περίπου 700 κατοίκων κινήθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ορισμένοι εκ των οποίων έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών και το όχημα εκτόξευσης νερού. Το συμβάν έληξε περίπου στις 2 η ώρα το πρωί της Δευτέρα δίχως να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή προσαγωγές.

«Η αστυνομία κράτησε περισσότερο αμυντική στάση, υπό την έννοια ότι δεν έκαναν ό,τι έκαναν τις άλλες μέρες, δηλαδή να έρθουν σε μεγάλη απόσταση από τις θέσεις τις οποίες κατέχουν» δηλώνει ο κ.Θηβαίος, κάτι που εξηγεί ως απόρροια «της μεγάλης πίεσης του κόσμου». «Οι αποστάσεις των κατοίκων από τους αστυνομικούς ήταν στα περίπου δέκα μέτρα. Αυτοί (οι αστυνομικοί) επιτίθεντο, τους απωθούσαν καμιά διακοσαριά μέτρα, ξαναγύριζαν και όλο αυτό επαναλαμβανόταν συνεχώς».

«Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί, δεν τιθασεύεται πλέον
. Ούτε όλη αυτή η νεολαία ούτε οι πιο μεγάλοι που έχουν εξαγριωθεί από τη συμπεριφορά των δυνάμεων κατοχής, όπως τους λέμε, που προστατεύουν ιδιωτικά συμφέροντα μεγαλοεργολάβων» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος.

Όσο για το αν οι κινητοποιήσεις αυτές είναι συντονισμένες,
ο κ. Θηβαίος απαντά ότι πρόκειται για αυθόρμητες εκδηλώσεις των πολιτών χωρίς ανάμειξη του δήμου. «Ψυχικά είμαστε μαζί τους. Ο δήμος δεν οργανώνει τέτοιου είδους επεισόδια αλλά όλη η Κερατέα, 20.000 άνθρωποι και άλλοι τόσοι στο Λαύριο είμαστε μαζί τους».