Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή της στο Magazine του news247.gr, τονίζει με νόημα ότι «ο φιλελεύθερος χαρακτήρας της Νέας Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτος», ενώ επιμένει για τους κινδύνους της συνεπιμέλειας και απαντά στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, καταγγέλλοντας ότι με τη στερεοτυπική αντίδρασή του επιβεβαίωσε την ενοχοποίηση των γυναικών.

Ads

«Δεν διαπραγματευόμαστε στη ΝΔ τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της. Τελεία. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς μας. Είναι μέρος της ιστορίας μας. Είμαστε ένα ανοιχτό φιλελεύθερο κόμμα που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις ιδέες του Όρμπαν, ούτε με το τι πρέσβευε ο Τράμπ, ούτε με την εξέλιξη που έχουν πάρει πολλοί Ρεπουμπλικάνοι στην Αμερική», δηλώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Άλλα τα θέματα του δημογραφικού, άλλα της μητρότητας και της γυναίκας. Βγήκε ένα μήνυμα αναχρονιστικό, που αναπαρήγαγε όλα τα στερεότυπα που κυριαρχούν για τις γυναίκες. Να κάνει απολογισμούς, να έχει ενοχές, να ντρέπεται για τις επιλογές της. Ε, φτάνει πια», τονίζει η ίδια.

Η εγκυμονούσα κ. Κεφαλογιάννη επισημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία διευκόλυνση ούτε για τις εγκύους ή νέες μητέρες βουλεύτριες και επισημαίνει ότι πρέπει πρώτα από όλα οι γυναίκες να έχουν ουσιαστική στήριξη για να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους.

Ads

Μίλησε επίσης για την Αθήνα, τη στήριξη του πολιτισμού και τον εμβολιασμό, αναγνωρίζοντας προβλήματα στην επικοινωνιακή διαχείριση του εμβολιασμού των νέων γυναικών με AstraZeneca και τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι η μόνη λύση. Η ίδια άλλωστε, σε συνεννόηση με το γιατρό της λόγω και της εγκυμοσύνης, έκανε το εμβόλιο.

Υπερασπίζεται πάντως το freedom pass, λέγοντας πως «έκτακτες συνθήκες, επιβάλλουν και έκτακτα μέτρα», αλλά ταυτόχρονα τονίζει ότι η ΝΔ θα πρέπει να προσεγγίσει ευρύτερα τους νέους. «Κάτι μας λέει η νεολαία και εμείς οφείλουμε να την ακούσουμε και να την καταλάβουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.