Παρά το γεγονός πως, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε εχθές (5/1), στο MEGA, πως την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα καταστήματα με την εφαρμογή του «click away», ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας επίσης χθες, στο Blue Sky, ανέφερε πως οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις για το άνοιγμα της Αγοράς, θα ληφθούν αύριο, Πέμπτη (7/1).

Ads

Παράλληλα, σε δηλώσεις του σήμερα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος επισήμανε και εκείνος με τη σειρά του ότι καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα σχετικά με το λιανεμπόριο κι αν θα εφαρμοστεί και πάλι από Δευτέρα το click away, τονίζοντας πως:

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα ανοίξει από Δευτέρα η αγορά με click away. Γενικά η αύξηση της κινητικότητας μας φοβίζει. Είναι λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την υγεία. Αν ανοίξουν τα μαγαζιά πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός, ας αναβάλει και μία αγορά για την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη:

Οι δηλώσεις του Αλκιβιάδη Βατόπουλου: