Την προσχώρησή της στο νεοσύστατο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25 αποφάσισε ομάδα οκτώ στελεχών που αποχώρησε πρόσφατα από τους Οικολόγους Πράσινους. 

Ads

Στην επιστολή τους τα πρώην μέλη των Οικολόγων εξηγούν τους λόγους της απόφασης αυτής, σχολιάζοντας πως «δεν θα μπορούσαμε παρά να συμπαραταχθούμε με όσους και όσες αντιτίθεται σε αυτή την καταστροφική πολιτική λιτότητας αλλά και στηρίζουν τις πράσινες πολιτικές. Αυτοί είναι οι λόγοι που προσχωρούμε στο ΜέΡΑ25».

Αναφέρουν ακόμα ότι «τα ψέματα της κυβέρνησης πρέπει να τελειώσουν. Δεν μπορεί να βαφτίζεται το επόμενο μνημόνιο ως εποπτικό ή ως νέα διευθέτηση ή μεταμνημονιακή συμφωνία. Για να φύγει η επιτήρηση και η λιτότητα χρειάζονται επενδύσεις και κούρεμα χρέους».

Οι υπογράφοντες 

ΔΩΡΑ ΞΕΝΙΚΟΥ – ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ)

Ads

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ – πρώην μέλος του Πανελ.Συμβουλίου των ΟΠ, συντονιστής οργανωτικής επιτροπής του Συμβουλίου, πρώην συντονιστής τοπικής Λάρισας

ΠΑΠΑΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ιδρυτικό μέλος των ΟΠ, δημοσιογράφος για τα αγροτικά

ΠΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – πρώην μέλος της Παναττικής Γραμματείας των ΟΠ

ΠΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – τέως υποψήφιος βουλευτής των ΟΠ από την Ηλεία

ΤΕΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – πρώην μέλος Νοτίων Προαστίων

ΧΟΡΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – πρώην μέλος Νοτίων Προαστίων

ΧΟΡΤΗ ΚΑΙΤΗ – πρώην μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ, συντονίστρια των Νοτίων Προαστίων, ιδρυτικό μέλος του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού.