Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη, όσον αφορά την πολιτική της στα ΑΕΙ, η οποία δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που έκανε λόγο για προσπάθεια του βουλευτή να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε δηλώσει, ότι επί 3,5 χρόνια δεν είχε προχωρήσει το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, εγκαλώντας το υπουργείο Παιδείας και εκτιμώντας ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην αστυνόμευση. «Δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια» είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέπληξε τον γαλάζιο βουλευτή κάνοντας λόγο για «Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» και προσθέτοντας πως «η εύκολη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη στο πεδίο, εν προκειμένω στην υπουργό Παιδείας και τον υπουργό προστασίας του Πολίτη , δεν είναι μία συμπεριφορά που ταιριάζει, αρμόζει σε βουλευτές της παράταξής μας».

Ο Γιάννης Οικονόμου την ίδια στιγμή κάλυψε απόλυτα τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ισχυρίστηκε πως αυτή η συμπεριφορά «αδικεί το έργο και την πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει στους τομείς αυτούς».