Απόσταση αμηχανίας μοιάζει να παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τηλογοκλοπή της διατριβής του «γαλάζιου» Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, που αποκάλυψε η «Αυγή της Κυριακής».

Ads

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου αφού δήλωσε ότι ο Γιώργος Πατούλης δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και γι’ αυτό δεν έχει να τοποθετηθεί για κάτι στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε τις εξηγήσεις του και η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου αφού ρωτήθηκε από τον πολιτικό συντάκτη της «Αυγής» για το θέμα, απάντησε:

«Ο κ. Πατούλης  δεν είναι μέλος της κυβέρνησης οπότε η κυβέρνηση  δεν έχει να τοποθετηθεί για κάτι. Από εκεί και πέρα υπάρχει η δήλωση του κ. Πατούλη. Από ότι αντιλαμβάνομαι η κατάσταση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Ο κ. Πατούλης έδωσε τις εξηγήσεις του. Σε ότι αφορά την κυβέρνηση δεν είναι μέλος της για να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θα συνεχίζει να στηρίζει τον λογοκλόπο Πατούλη ή θα τον διαγράψει;

Ads

Τη διαγραφή του Γιώργου Πατούλη από τη Νέα Δημοκρατία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την αποκάλυψη της «Αυγής της Κυριακής» για τη λογοκλοπή στο διδακτορικό του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

«Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το σκάνδαλο της “διατριβής” του κ. Πατούλη φανερώνει την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας. Το ερώτημα κύριε Οικονόμου είναι απλό: θα συνεχίσετε να στηρίζετε τον λογοκλόπο κ. Πατούλη ή θα τον διαγράψετε;» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Αυτό πρέπει να απαντήσει η παράταξη της “αριστείας” που εκτίθεται καθημερινά ως αυτό που πραγματικά είναι: ένας συρφετός μετριότητας και εξαπάτησης».