Στην υπόθεση του Κ. Μπογδάνου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε μεν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναδημοσίευσε άρθρο από το meaculpa.gr, το οποίο περιείχε ονόματα μαθητών – μεταναστών του νηπιαγωγείου. Η ανάρτησή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τον κόσμο και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από την αντιπολίτευση, που ζήτησε την διαγραφή του. 

Μετά από εικοσιτέσσερις ώρες σιωπής από την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επέκρινε τον βουλευτή της ΝΔ, χωρίς όμως να ανακοινώσει τη διαγραφή του, δίνοντάς του «συγχωροχάρτι» με… «κίτρινη κάρτα». 

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσω μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Αδύναμος ο Μητσοτάκης, φοβάται ακόμα και τον Μπογδάνο 

Ads

Επανερχόμενος για δεύτερη ημέρα στην υπόθεση και σχολιάζοντας τη στάση από πλευράς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «ο Μητσοτάκης είναι αδύναμος και φοβάται ακόμα και τον Μπογδάνο». Υπενθυμίζεται, ότι χθες εξαπέλυσε  δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό γιατί «δεν τόλμησε να διαγράψει» τον βουλευτή της ΝΔ, τονίζοντας πως «και ο Μητσοτάκης, Μπογδάνος είναι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια.

Επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο.

Όσο για τη Δικαιοσύνη, συνεχίζει να κωφεύει για τη σωρεία αδικημάτων από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων και τη στοχοποίηση τους με τον ρατσιστικό οχετό του βουλευτή της ΝΔ. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία η παρέμβαση της θα θεωρούνταν αυτονόητη».

ΚΙΝΑΛ: Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη

Από τη μεριά του και το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση του αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ελαφρυντικό για τη θρασύδειλη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή είναι μια άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές.

Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».