Το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων που συνήλθε εκτάκτως την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη δεν αναγνώρισε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου και καταδίκασε την απόφαση ως «πραξικοπηματική» και «απαράδεκτη», χρεώνοντάς την σε ομάδα μελών του κόμματος.

Ads

 
Μάλιστα το συνέδριο αποφάσισε να επανεξετάσει τις εγγραφές των εν λόγω μελών στο κόμμα. Το ζήτημα προκάλεσε νέες εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Ο Νίκος Χρυσόγελος αποχώρησε από το συνέδριο όταν δεν πέρασε πρότασή του που τέθηκε προς ψήφιση για τη δημιουργία ενός νέου οργάνου οργάνου στο κόμμα, το οποίο θα απαρτίζεται από την εξαμελή Γραμματεία και άλλα τέσσερα άτομα, που θα είναι στην ευρωλίστα χωρίς να είναι μέλη των Οικολόγων Πράσινων.
 
Μετά το συνέδριο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος και πρώην ευρωβουλευτής δήλωσε πως «οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την εσωστρέφεια των τελευταίων μηνών». «Καταδίκασαν την απαράδεκτη και πραξικοπηματική διαγραφή του Νίκου Χρυσόγελου και δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι επιδιώκουν ένα ειλικρινές άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών», πρόσθεσε.