Με Ατατούρκ απαντούν οι Τούρκοι στην «επιστράτευση» του Λεωνίδα από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ενγκίν Αλτάι είπε, απευθυνόμενος στον Ελληνα υπουργό: «Ο Πάνος Καμμένος πρέπει να μάθει. Του ανταπαντάμε με την φράση που είχε πει ο Μεγάλος Ατατούρκ κατά την περίοδο κατοχής της Κωνσταντινούπολης: ‘’Όπως ήρθαν θα φύγουν’’».

Ads

Υπενθυμίζετα, ότι στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την ολοκλήρωση του Έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, ο Π. Καμμένος, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, γύρω από το ζήτημα της Συνθήκης, αλλά και στην πρόσφατη εισβολή εθνικιστών στην Αγία Σοφία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε πράξεις ακραίου εθνικισμού και μεγαλοϊδεατισμού. «Η απάντησή μας είναι μολών λαβέ, έτσι μας έχει διδάξει η ιστορία», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και ότι δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Αντίθετα, την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι υπάρχουν τρεις «εναλλακτικές» για το Αιγαίο: Διπλωματία, διεθνή δικαστήρια, αλλά και πόλεμος.