Οι Times του Λονδίνου με δημοσίευμα τους διαψεύδoυν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υπάρχει απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου από το 2016, η οποία εμπλέκει τον Κώστα Βαξεβάνη «στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».

Ads

«Οι Times έχουν αποκτήσει ένα αντίγραφο της δικαστικής απόφασης, η οποία δεν κάνει καμία ρητή αναφορά στον Βαξεβάνη» αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento προανήγγειλε αγωγή κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Ads