Κάθε μέρα το Tvxs.gr σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη. Για το βράδυ της Τρίτης τις εντυπώσεις κλέβει η «Σιμόν» με τον Αλ Πατσίνο και οι Μόντι Πάιθον που αναζητούν το «Νόημα της Ζωής». 

Ads

Σιμόν. ΕΡΤ2, 22.00

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άντριου Νίκολς με τους: Αλ Πατσίνο, Κάθριν Κίνερ, Τζέι Μορ, Προύιτ Τέιλορ Βανς, Γουινόνα Ράιντερ, Ηλίας Κοτέας

Ο σκηνοθέτης Βίκτορ Ταράνσκι, απαυδισμένος από τα καπρίτσια των σταρ, ολοκληρώνει μια ταινία με τη Σιμόν, μια ψηφιακή φιγούρα φτιαγμένη στο κομπιούτερ. Όλοι θέλουν να γνωρίσουν τη νέα σταρ και ο Ταράνσκι εφευρίσκει δεκάδες τρόπους για να μην αποκαλύψει την απάτη του.

Μόντι Πάιθον, Το Νόημα της Ζωής, Cosmote cinema 1, 18.30

Ads

Αγγλικη ταινία, σκηνοθεσία Τέρι Τζόουνς με τους: Τέρι Γκίλιαμ, Μάικλ Πάλιν, Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Κλιζ, Έρικ Άιντλ

Επτά σκετς περιγράφουν τη ζωή, από τη γέννηση μέχρι τα γεράματα και το θάνατο, μέσα από τις κατά Σαίξπηρ «επτά ηλικιακές φάσεις του ανθρώπου». Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Μήπως είναι η εργασία; Μήπως η μάθηση; Η οικογένεια; Ο πλούτος; Και τι κάνουμε όταν ο θάνατος μας χτυπά την πόρτα; Η ταινία προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στα βασανιστικά ερωτήματα: ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, έχει η ζωή μας κάποιο νόημα ή όλα είναι μάταια; Oi Μόντι Πάιθον, που με το θεότρελο, άσεμνο χιούμορ τους, σατιρίζουν μέχρι τελικής πτώσεως όλους τους κοινωνικούς περιορισμούς που μας εμποδίζουν να χαρούμε την ομορφιά της ζωής.

Ο Μπλοφατζής, ΕΡΤ 1, 22.00

Ελληνική ταινία του Β. Γεωργιάδη με τους: Λ. Κωσταντάρα, Μ. Κοντού, Γ. Βόγλη

Ο Παρασκευάς (Λάμπρος Κωνσταντάρας), προκειμένου να διασκεδάσει την ανία του, υποδύεται ένα σμηναγό που χάθηκε σε μια αποστολή στον πόλεμο. Λέει ψέματα και μπλοφάρει ώσπου οι φίλοι του, του παρουσιάζουν μια κοπέλα (Ξένια Καλογεροπούλου) που υποτίθεται ότι είναι η κόρη του σμηναγού την οποία απέκτησε με τη Μιράντα, τον έρωτα της ζωής του. Ο Παρασκευάς πείθεται. Αργότερα εμφανίζεται και η Μιράντα (Μάρω Κοντού) που δεν είναι άλλη από την Έλλη, μια γειτόνισσα του Παρασκευά που τον αγαπά και θέλει να τον κερδίσει. Όταν εμφανίζεται ο αληθινός σμηναγός (Γιάννης Βόγλης), που έχει αμνησία, ο Παρασκευάς θα τον βοηθήσει να συνέλθει και ο ίδιος θα παντρευτεί την Έλλη.

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969 – 1970 και έκοψε 406.944 εισιτήρια. Ήλθε στην 8η θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έλαβε το πρώτο βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του 1969. Μάλιστα, πίστευε πως το βραβείο έπρεπε να το είχε μοιραστεί με τον Βασίλη Γεωργιάδη, αφού εκείνος τον καθοδήγησε, με τον δικό του τρόπο, σε άλλα υποκριτικά μονοπάτια.