Στο περιθώριο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, υπήρξε στο Μέγαρο Μαξίμου διυπουργική συνάντηση των δύο πλευρών με αντικείμενο την προώθηση της επενδυτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ads

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν οι Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός  Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Παππάς, Υπουργός Επικρατείας, Αλέξης Χαρίτσης, Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ και Δημήτρης Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών. Από γαλλικής πλευράς, οι Michel SAPIN, Υπουργός Οικονομικών,  Pierre LÉVY, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης και Harlem DÉSIR, Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.  

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

• Η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ.
• Η προοπτική της συνεργασίας επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και για τις από κοινού συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των δύο χωρών, στον επενδυτικό τομέα. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν οι κλάδοι του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, των υποδομών και του αγροτικού τομέα.  
• Η δημιουργία κοινών επενδυτικών σχημάτων για επενδύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, με έμφαση στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Ads

Τέλος, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας σε υπουργικό επίπεδο, για την υλοποίηση των παραπάνω κατευθύνσεων, μέσα σε καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.