Ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, εκτίμησε πως πίσω από την εξαφάνιση του 13χρονου Θανάση κρύβονται οι ίδιοι οι συγγενείς του. Το μικρό αγόρι αγνοείται εδώ και τέσσερις ημέρες και οι έρευνες από τις αρχές για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Ads

Ο 13χρονος δεν έπεστρεψε την Παρασκευή από το φροντιστήριο Αγγλικών στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στο Περιστέρι, όπου διαμένει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν μετά από εισαγγελική εντολή, απομακρύνθηκε από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος το παιδί βίωνε την «φρίκη της εκμετάλλευσης» από τους οικείους ανθρώπους του και έως την ηλικία των 9 ετών «δεν ήξερε τι θα πει κανονική ζωή και σχολεία. Είχε μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι του. Δεν είχε δείξει καμία τάση φυγής αλλά, αντίθετα, ήταν χαρούμενος και περίμενε με ανυπομονησία να λάβει μέρος σε μία δραστηριότητα της Κυριακής. Ήταν τόσο χαρούμενος και ευτυχισμένος».

Το παιδί είχε ραντεβού με την γιαγιά του την Τετάρτη και ο κ. Γιαννόπουλος θεωρεί πως συγγενείς του παιδιού προσπαθούν να εκδώσουν διαβατήριο στον Θανάση ώστε να βγάλουν το παιδί εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

Ads

«Δεν μιλάμε για μία οικογένεια φτωχική. Ο οργανισμός δεν παίρνει παιδιά από φτωχιές οικογένειες αντίθετα τις στηρίζει. Το παιδί βίωνε καταστάσεις φρίκης στο σπίτι του και ψυχολογικό εκβιασμό για να επιστρέψει».

Όπως όμως προειδοποιεί ο κ. Γιαννόπουλος, σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, παιδιά που είχαν εξαφανιστεί είχαν βρεθεί μια μέρα αργότερα σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία και η Ιταλία.

«Είναι άδικο και κρίμα», είπε κλείνοντας ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού, απευθύνοντας έκκληση σε όσους συγγενείς του παιδιού που θέλουν πραγματικά το καλό του να τηλεφωνήσουν στην ειδική γραμμή και να δώσουν πληροφορίες.

Σημειώνεται πως ο οδηγός ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε το παιδί κοντά από το φροντιστήριο Αγγλικών στο Περιστέρι, δήλωσε ότι το άφησε σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση στο Γαλάτσι, όπου και φέρεται να το παρέλαβε με μια γυναίκα. Ο οδηγός ταξί φάνηκε σίγουρος ότι το παιδί που μετέφερε ήταν ο μικρός Θανάσης. Μετά την κατάθεση του οδηγού οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι των γονιών χωρίς να βρεθεί το παιδί. Ωστόσο εκπαιδευμένα σκυλιά κατάφεραν να εντοπίσουν τη μυρωδιά του τουλάχιστον στον εξωτερικό χώρο.

Στο σήμα Amber Alert απευθύνεται έκκληση οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.