Θα υπολειτουργήσουν σήμερα οι εφορίες Αττικής, Πειραιά και νήσων λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Στάση εργασίας στις Αττικές εκδόσεις, οι αγρότες των Ενωτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Φάρσαλα. Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα φαρμακεία Πειραιά. Γενική 24ωρη απεργία για τις 23 Φεβρουαρίου κήρυξε χθες η ΓΣΕΕ.

Ads

Με απόφαση των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων απέχουν από τα καθήκοντά τους, όλη αυτή την εβδομάδα, οι δικηγόροι της Πελοποννήσου και κατά συνέπεια αναβάλλονται οι προγραμματισμένες δικές στα επτά πρωτοδικεία και στα δύο εφετεία που λειτουργούν στην περιφέρεια. Η περαιτέρω στάση τους θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα της έκτακτης ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων που διεξάγεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία που είχε προκηρύξει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για ακόμα μία φορά, και έτσι αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά όλες οι πτήσεις.

Οι εφορίες της Αττικής, του Πειραιά και των νήσων θα κλείσουν τις πόρτες τους για το κοινό στις 9.30 το πρωί, για να μπορέσουν οι υπάλληλοι να μετάσχουν στην γενική συνέλευση του κλάδου.

Ads

Οι εργαζόμενοι στις Αττικές εκδόσεις έχουν προγραμματίσει νέα στάση εργασίας για σήμερα ενώ οι αγρότες των Ενωτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Φάρσαλα.

24ωρη απεργία κηρύσσουν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΤΗΠ-Θ στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, καθώς η εργοδοσία δεν κατέβαλε στους εργαζόμενους τις αμοιβές τους στην –ούτως ή άλλως εκπρόθεσμη– ημερομηνία, για την οποία είχε δεσμευτεί έναντι των Ενώσεων. Η απεργία των δημοσιογράφων και των τεχνικών θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Τρίτης 25 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 6 π.μ. της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου.

Κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία Πειραιά.

Σε ολοήμερη κινητοποίηση και άνοιγμα όλων των διοδίων στην Πελοπόννησο με αφορμή τις νέες αυξήσεις που επιβλήθηκαν από σήμερα τα ξημερώματα προχωρά το ΠΑΜΕ.

Τετάρτη

Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στον σχολικό «Καλλικράτη».

Το ΠΑΜΕ προχωρά στον αποκλεισμό των ακυρωτικών μηχανημάτων το πρωί από τις 6 -8 στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό στο Σύνταγμα, στην Ομόνοια, στην Αττική, στην Καλλιθέα και στον Πειραιά, διαμαρτυρόμενο για τις αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων από την 1η Φεβρουαρίου.

Η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους στον ‘Ομιλο Αλαφούζου, στην Αυριανή και στον Φίλαθλο.

Οι αγρότες των Ενωτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα.

Κατεβασμένα ρολά θα έχουν όλα τα φαρμακεία της χώρας την Τετάρτη.

Σε 48ωρη απεργία προχωρά την Τετάρτη και την Πέμπτη 26 και 27 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με αποτέλεσμα να μη πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόσο στο υπεραστικό όσο και στο προαστιακό δίκτυο, ενώ εκτός σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Αθήνα θα παραμείνει στη διάρκεια του διημέρου το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ΠΟΣ αντιδρά στις μετατάξεις που προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

Απεργεί το διοικητικό προσωπικό στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 26/1 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 27/1.

Πέμπτη

Την Πέμπτη, οι πολιτικοί μηχανικοί, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, σχεδιάζουν να καταλάβουν συμβολικά έξι πολεοδομίες στην Αττική.

Την αυλαία των αγροτικών κινητοποιήσεων στα Χανιά, ανοίγουν την Πέμπτη, οι αγρότες της ΠΑΣΥ. Τα μελή της, ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, στις 11 το πρωί, της Πέμπτης, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων του νομού Χανίων.

Κατεβασμένα ρολά θα έχουν όλα τα φαρμακεία της χώρας και την Πέμπτη.

Ολοκληρώνουν την 48ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.


Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας διοργανώνει για το απόγευμα της Πέμπτης η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ). Το συλλαλητήριο θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή

Ακόμα μία μέρα με όλα τα φαρμακεία της χώρας να είναι κλειστά.