Πολιτικοί μηχανικοί, εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κ.α. συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Ads
  • Την Πέμπτη, οι πολιτικοί μηχανικοί, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, σχεδιάζουν να καταλάβουν συμβολικά έξι πολεοδομίες στην Αττική.
  • Την αυλαία των αγροτικών κινητοποιήσεων στα Χανιά, ανοίγουν την Πέμπτη, οι αγρότες της ΠΑΣΥ. Τα μελή της, ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, στις 11 το πρωί, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων του νομού Χανίων.
  • Κατεβασμένα ρολά θα έχουν όλα τα φαρμακεία της χώρας και την Πέμπτη.
  • Ολοκληρώνουν την 48ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο Δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια ΟΣΕ και Προαστιακού.
  • Πορεία προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας και συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά έχουν προγραμματίσει για σήμερα, στις 15.00, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, διεκδικώντας δουλειά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας διοργανώνει για το απόγευμα της Πέμπτης η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ). Το συλλαλητήριο θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  • Παράνομη κρίθηκε για τέταρτη συνεχή φορά η προγραμματισμένη για σήμερα απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), από το δικαστήριο, ωστόσο η Ομοσπονδία προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία για τις 3 και τις 4 Φεβρουαρίου.

Παρασκευή

  • Ακόμα μία μέρα με όλα τα φαρμακεία της χώρας να είναι κλειστά.

Δικηγόροι: Αποχή μέχρι τις 4/2

Να συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισαν 41 δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας των συλλόγων. Από τη συνεδρίαση απείχαν οι υπόλοιποι 22 δικηγορικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση μετέχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι: Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Βέροιας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γρεβενών, Γυθείου, Δράμας, Έδεσσας, Ευρυτανίας, Θεσσαλονίκης, Θηβών, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κιλκίς, Κορίνθου, Κω, Λαμίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδας, Μυτιλήνης, Νάξου, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρών, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.