Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ενώ συνεχίζουν τον διάλογο με το υπουργείο Υποδομών. Συνεχίζουν την απεργία τους οι υπάλληλοι του ΟΣΕ ενώ για σήμερα στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους. Κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία, απεργούν οι γιατροί ενώ οι δικηγόροι, πλην Αθηνών, απέχουν από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο.

Ads

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου στη διευρυμένη ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στάση σε τρόλεϊ και λεωφορεία – Απεργία στον ΟΣΕ

Ads

Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Από τις 11.00 έως και τις 3.30 μ.μ. δεν θα κυκλοφορούν τα μπλε λεωφορεία, ενώ από τις 11.00 μέχρι τις 3.00 μ.μ. ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Απέχουν οι δικηγόροι

Απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα και την Παρασκευή οι δικηγόροι της χώρας, πλην των Αθηνών, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Κλειστά τα φαρμακεία

Κλειστά θα είναι από σήμερα έως και την Παρασκευή τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε τη διεξαγωγή διαδοχικών 24ωρων απεργιών, ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Απεργούν οι γιατροί

Με πανελλαδική απεργία σήμερα απαντούν οι γιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας».