Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς ο οποίος βρέθηκε έπειτα από ενάμιση μήνα στην περιοχή του Πύργου, καθώς είχε εξαφανιστεί από τις αρχές Μαΐου, ύστερα από επίθεση με βεγγαλικά που δέχθηκε στο σπίτι του, ενώ silver alert εκδόθηκε στις 12 του μήνα.

Ads

Ο Θύμιος μίλησε από το Δημαρχείου του Πύργου στο Patrisnews.gr και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται από τον κόσμο.

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους, είμαι καλά στην υγεία μου και ένα ευχαριστώ στα παιδιά που με ψάχνανε», τόνισε ο Θύμιος συγκινημένος και συνέχισε αναφέροντας ότι «δεν ήξερα ότι με έψαχναν, ήμουν συνέχεια στο σπίτι αυτό».

Μάλιστα, ο Θύμιος δήλωσε πως δεν έφυγε ποτέ από τον Πύργο και πως κάθε βράδυ γυρνούσε σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως άλλωστε συνήθιζε να κάνει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ έτρωγε πράγματα που είχε αγοράσει παλαιότερα από το σούπερ μάρκετ.

Ads

Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τηλεφώνημα που έκανε πολίτης στους αστυνομικούς της ασφάλειας, λέγοντας ότι είδε τον Θύμιο τα ξημερώματα του περασμένου Σάββατου να ψάχνει τους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Λίγο μετά από αυτή την πληροφορία, οι αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση σε ακατοίκητο οίκημα στην οδό Σωκράτους όπου εντόπισαν τον Θύμιο, ενώ ο ίδιος φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε από την παρουσία των αστυνομικών στον χώρο που διέμενε.