Οι προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και η εμπλοκή των ιατρικών επισκεπτών σε αυτές, πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου.

Ads

Όπως είπε, στον ρ/σ ΣΚΑΙ «το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί για το ότι οι ιατρικοί επισκέπτες δε θα επισκέπτονται τους νοσοκομειακούς γιατρούς όποτε θέλουν, αλλά βάσει προκαθορισμένων συναντήσεων περίπου δύο φορές το μήνα, ωστόσο η συμφωνία αυτή τηρήθηκε μόλις για λίγες ημέρες».

Όπως επίσης αποκάλυψε, στο νοσοκομείο Χαλκίδας τοποθετήθηκε πρώην στέλεχος του νοσοκομείου Θήβας, ο οποίος είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για σωρεία κακουργημάτων που αφορούσαν την προμήθειες στους εξοπλισμούς του νοσοκομείου του Θήβας, και ο οποίος πρόκειται να δικαστεί για αυτό τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκαν οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν κανονικά. «Η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στο χώρο της Υγείας. Στόχος μας είναι ένα ασφαλές και εξορθολογισμένο πρόγραμμα εφημεριών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νοσοκομείων και των πολιτών», δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ads