Λεπτομέρειες από τις προκλητικές απολογίες των παιδιοβιαστών Ηλία Μίχου και Γιάννη Σοφιανίδη. 

Ads

Ο ήδη προφυλακισμένος για σειρά κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στη δυσώδη υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, κακοποίησης και βιασμού της 12χρονης, Ηλίας Μίχος στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας έκανε λόγο για συναίνεση της ανήλικης και μάλιστα σε γνώση της μητέρας της.

«Πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε. Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει: “Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά”» υποστήριξε.

Επιπλέον, ο παιδοβιαστής πρόσθεσε «Μου είχε πει ότι πριν από μένα είχε πάει και με άλλους και της έδιναν, 50 με 100 ευρώ. Από το Μάιο έως τον Αύγουστο είχα βρεθεί 4-5 φορές με την ανήλικη. Αυτή μου έστελνε μηνύματα και μου έγραφε να παίρνω τη μαμά της τηλέφωνο και να της λέω “στείλε την κόρη σου να με βοηθήσει γιατί τσακωνόταν μαζί της”. Γνώριζα την ηλικία της, αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Είχα δώσει 300 ευρώ στη μητέρα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα”».

Ads

Σοφιανίδης: Η 12χρονη με προκαλούσε και με πίεζε

Ευθύνες στη 12χρονη ότι εκείνη τον παρέσυρε επιχείρησε να ρίξει και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης που επίσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, λέγοντας πως εκείνη τον προκαλούσε και τον πίεζε να βρεθούν.

«Η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού . Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενό μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές» φέρεται να είπε ενώπιον της ανακρίτριας.

Τι ισχυρίζεται η μητέρα

Αναφορικά δε με την υπερασπιστική γραμμή που θα τηρήσει η μητέρα τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να απολογηθεί, όλα δείχνουν πως θα επικαλεστεί μηνύματα που είχε στείλει στον 53χρονο επιχειρηματία, από το οποία -κατά την ίδια- προκύπτει ότι δεν γνώριζε τίποτα από όσα έχουν γίνει γνωστά και πως όταν τα έμαθε έπεσε από τα σύννεφα.

Στο πλευρό της, πάντως, είναι όλα τα παιδιά της, τα οποία δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γνώριζε για τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη της και εκφράζουν αγωνία για την τύχη της.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες συνομιλίες της μητέρας της 12χρονης με τον Μίχο