Για το Μέγαρο Μαξίμου είναι θέμα ταμπού: Ο συνωστισμός Πακιστανών την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media και εξόργισε πολλούς υποστηρικτές της κυβέρνησης που διαμαρτύρονται επειδή η ΕΛ.ΑΣ του Τ. Θεοδωρικάκου έκανε τα στραβά μάτια.

Ads

Μόνο ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης μπήκε στη μάχη των social media προβάλλοντας τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, δηλαδή τις επαναπροωθήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε το θυμό του για την κριτική προς την κυβέρνηση:

«Θεωρείτε στο Μεταναστευτικό την Κυβέρνηση Τσίπρα, όπου μπήκαν στην Χώρα μας το 2015 1.500.000 και έμπαιναν +150.000 μετά κατ’ έτος, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη που πλέον μπαίνουν +15.000 ίδιες; Τώρα αυτά τα γράφετε σοβαρά?»

Ads

Με κάθε τρόπο έδειξε ότι το @hashtag #Ισλαμαμπάντ ήταν άδικο για την κυβέρνηση:

«Μάλιστα κύριε κλείσαμε τα σύνορα, φτιάξαμε τον φράκτη, μας κατηγορεί όλη η Αριστερά της Ευρώπης για παράνομες επαναπροωθήσεις άρα κάτι καλό κάναμε».

Δεξιότερα της ΝΔ όμως η φωτιά δεν έσβηνε. Και οι ενδιαφερόμενοι για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος αξιοποίησαν τη θερμή συγκυρία.

Ενδεικτική η ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη που απάντησε στον Αδ. Γεωργιάδη:

«Κάνατε, όμως ΔΕΝ είναι αρκετά. Σπάστε το μαγνήτη, κόψτε όλες τις παροχές, τα επιδόματα, τα τζάμπα σπίτια. Μόνο κλειστά κέντρα κράτησης. Διώξτε τις ΜΚΟ.Απελάστε την ηγεσία των Πακιστανών που οργανώνουν ισλαμικές συγκεντρώσεις. Σαρωτικούς ελέγχους παντού. Σύλληψη, κράτηση, απέλαση».

Μέσα στο χορό και ο Σάββας Καλεντερίδης αναρτώντας φωτογραφίες Πακιστανών που γιόρταζαν την έλευση του νέου χρόνου:

«Αυτά γινόταν στο Σύνταγμα την ώρα που άλλαζε ο χρόνος κσι ενώ είχε απαγορευθεί κάθε δραστηριότητα εορτασμού σε κέντρα διασκέδασης μετά τις 24.00, για να αποφευχθεί ο… συνωστισμός.
Πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι μετέτρεψαν και να μετατρέπουν την Ελλάδα σε ημιμουσουλμανική χώρα».

Και βέβαια, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος που μετά την υπόθεση Μόσιαλου έκοψε τις γέφυρες με τη ΝΔ, ξεσπάθωσε:

«Η χθεσινή εικόνα μαρτυρά:

1) Το μέγεθος της εισβολής
2) Ότι οι εισβολείς απολαμβάνουν πιο πολλά δικαιώματα από τους γηγενείς.

Ό,τι για σένα απαγορεύεται δια προστίμου ή ροπάλου, για αυτούς επιτρέπεται άνευ οχλήσεως. Το 22 δείχνει ήδη τον δρόμο: Για την Ελλάδα και την Ελευθερία!».

Ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος έχει απευθύνει πρόσκληση στον Κ. Μπογδάνο για συνεργασία, έκανε χιούμορ:

«Στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 λέμε να πάμε να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου στο Ισλαμαμπάντ, μπας και συναντήσουμε κανέναν Έλληνα».

Και μέσα σε όλους ο Κασιδιάρης από τον Κορυδαλλό!

«Η 3η Πρωτοχρονιά της ζωής μου μέσα στις φυλακές του ανθελληνικού καθεστώτος. Την ίδια ώρα ο Μπακογιάννης κάνει φιέστες με το αίμα των Ελλήνων πολιτών και οι πακιστανοί μετατρέπουν το Σύνταγμα σε Ισλαμαμπάντ.
ΕΛΛΗΝΕΣ αντισταθείτε!»

Ο Αρης Πορτοσάλτε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του στον ΣΚΑΪ είπε ότι του έρχονταν μηνύματα ακροατών του που διαμαρτύρονταν για την απάθεια της αστυνομίας στον συνωστισμό των Πακιστανών.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σιγή ιχθύος. Η κινητικότητα δεξιά της ΝΔ όμως τους απασχολεί.