Σήμερα Δευτέρα υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε η επιβίβαση μόνο από τις μπροστινές πόρτες σε λεωφορεία και τρόλεϊ και η αποβίβαση από τις υπόλοιπες πόρτες μετά από λίγη ώρα, όπως τουλάχιστον ήταν ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ. 

Ads

Η σχετική οδηγία ανέφερε: «Ο ΟΑΣΑ στα πλαίσια της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του συγκοινωνιακού έργου και την διασφάλιση των εσόδων του, προωθεί και προγραμματίζει την εφαρμογή του μέτρου από την εμπρόσθια θύρα στο σύνολο των οχημάτων στις Οδικές Συγκοινωνίες.

Ο ΟΣΥ έχοντας την ευθύνη της παραγωγής του συγκοινωνιακού έργου και της εφαρμογής των αποφάσεων – μέτρων του ΟΑΣΑ, ορίζει την έναρξη της νέας διαδικασίας επιβίβασης των επιβατών, από την Δευτέρα 2/7/2018. 

Συγκεκριμένα το προσωπικό κίνησης (οδηγοί) οφείλει να προσεγγίζει τις στάσεις, με τέτοιο τρόπο όπου η εμπρόσθια θύρα του οχήματος θα είναι στο σημείο όπου αναμένουν οι επιβάτες. Ο οδηγός θα ανοίγει την θύρα ώστε να αρχίζει πρώτα η επιβίβαση και με χρονοκαθυστέρηση 2-3 δευτερολέπτων θα ανοίγει τις υπόλοιπες θύρες μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί αποβίβαση από επιβάτη εντός του οχήματος». 

Ads

Παρά την οδηγία, ωστόσο, πολλοί οδηγοί δεν εφάρμοσαν το νέο μέτρο και άνοιγαν όλες τις πόρτες. Οι οδηγοί υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του μέτρου είναι ανέφικτη. Μάλιστα σημειώνουν ότι υπάρχουν στάσεις, όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να σταματήσει σωστά το λεωφορείο ή και περιπτώσεις που ο κόσμος που περιμένει στη στάση είναι πάρα πολύς. Αυτό φέρνει και καθυστερήσεις στα δρομολόγια.