Είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης να κρύβεται πίσω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ενώ αναγνωρίζει ότι ήταν άστοχη η συμπερίληψη μέλους του τάγματος Αζόφ στο μήνυμα Ζελίνσκι προς την ελληνική Βουλή, ταυτόχρονα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα διότι δικαιολογούν δήθεν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ads

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο κατάπτυστο ισχυρισμό και προσπάθεια επιβολής κλίματος μακαρθισμού, κατά την προσφιλή τους μέθοδο μαύρης προπαγάνδας. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί να βάλει μία φορά πάνω απ’ το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον το συμφέρον της χώρας;

Το τράβηξε ως εκεί που δεν πάει με το να θέλει να δείξει ότι αυτός και μόνον αυτός είναι ο πιο πρόθυμος απ’ όλους και δεν αφήνει ούτε κάν ένα περιθώριο κάποιου αντίβαρου στις ακρότητές του, προκειμένου αυτό το αντίβαρο να λειτουργήσει κατά το δυνατόν εξισορροπητικά για το εθνικό συμφέρον.

Η παρουσία ενός εκπροσώπου φιλοναζιστικού τάγματος στην ελληνική Βουλή ήταν προσβλητική. Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πρόσφατα, απαντώντας σε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου για τους ναζιστές του τάγματος Αζόφ, ότι «είναι αυτοί που είναι, αλλά πολεμούν» κλπ. Επειδή ακριβώς είναι αυτοί που είναι, δεν είχαν καμμία θέση στην ελληνική Βουλή.

Ads

Το συγκεκριμένο μέλος του τάγματος Αζόφ εμφανίσθηκε στην οθόνη πριν τον κ. Ζελένσκι, προφανώς σε μία πρόβα της παρουσίας του ως «Ελληνοουκρανός». Ήταν μία μελανή σελίδα για το ελληνικό Κοινοβούλιο, και μην μας πουν ότι φταίει ο διερμηνέας που δεν μπόρεσε να αποκρύψει την ιδιότητά του….