Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να κληθεί σε απολογία ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη βαρύτατη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ads

Ο ηθοποιός αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία και στη συνέχεια θα παράσχει το απολογητικό του υπόμνημα, ενώ θα δώσει και προφορικές εξηγήσεις.

Κατέθεσε και ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” είπε ότι κλήθηκε να μιλήσει ως μάρτυρας από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη, πράγμα το οποίο αγνοούσε. «Θα μπορούσα να πω όχι και να μην καταθέσω αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου κάτι τέτοιο. Κατέθεσα αυτά που έχω στην ψυχή μου αυτά τα 30 χρόνια που γνωρίζω τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Ads

Ο ίδιος είπε ότι δεν έκαψε τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Είπα την αλήθεια. Αυτά που έχω αντιληφθεί στις συνεργασίες μου και με αυτόν αλλά και αυτά που μου είπαν φίλες  μου με τις οποίες συνεργάστηκα πολλά χρόνια», τόνισε.

Από τους 54 μάρτυρες υπεράσπισης του Φιλιππίδης κατέθεσαν μόνο 7

Από τους 54 μάρτυρες υπεράσπισης που διατεινόταν ότι είχε η πλευρά του ηθοποιού, υπέρ του κατέθεσαν τελικά μόλις επτά – ανάμεσά τους και η σύζυγός του Ελπίδα.

Μετά την απαγγελία των κακουργηματικών κατηγοριών η ηθοποιός Άννα Παντζέλη έκανε μια ανάρτηση με νόημα για την υπόθεσή του: «Να δω τώρα με τέτοια βαριά δικογραφία που διώκεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού εις βάρος συναδέλφων του, ποιοι άραγε θα πάνε μάρτυρες υπεράσπισης του, που τρεις μήνες τώρα διαρρέει πως έχει πολλούς….. {βιαστής} και ποιος άραγε θα πάει να καταθέσει “ήμουν κι εγώ εκεί και δεν την βίασε…” #MeToo για όλους εκείνους που επειδή έχουν εξουσία νομίζουν πως μπορούν να μην σέβονται τον εργαζόμενο, τη γυναίκα και γενικά την αξιοπρέπεια κάθε μη ισχυρού ανθρώπου».

Τις επόμενες εβδομάδες ο ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση θα καλέσει αρχικά τις καταγγέλλουσες, ακολούθως τους μάρτυρες και τέλος τον κατηγορούμενο ηθοποιό-σκηνοθέτη σε απολογία.