Οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία και τον θάνατο του 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου, φέρονται να είχαν επιτεθεί σε δύο Γερμανίδες τουρίστριες, ακριβώς στο ίδιο σημείο και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, πέντε μέρες πριν το τραγικό συμβάν.

Ads

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο οποίος δημοσιεύει και φωτογραφία που αποδίδει στην επίθεση εναντίον των τουριστριών, οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός πλησίασαν τις δύο κοπέλες που κάθονταν στην  άκρη του βράχου, τις έσυραν λίγο πιο μέσα και σε απόσταση 2 μέτρων από το χείλος του γκρεμού και ακολούθησε μάχη ανάμεσα στη μια Γερμανίδα και στους δύο ληστές.

Η άλλη Γερμανίδα γλίτωσε, καθώς δεν κρατούσε τσάντα. Είχε όλα τα πράγματά της στην τσάντα της φίλης της.

Ο 17χρονος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που προσπαθούσε να της αποσπάσει την τσάντα από τα χέρια. Ο 25χρονος Ιρακινός, κρατούσε τα χέρια της κοπέλας, ενώ ο 28χρονος Πακιστανός στέκεται δίπλα, παρατηρώντας το χώρο, εκτελώντας ουσιαστικά χρέη τσιλιαδόρου.

Ads

image

Η δεύτερη τουρίστρια, όση ώρα η φίλη της έδινε μάχη για να γλιτώσει την τσάντα της, σήκωσε τη φωτογραφική της μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει τους ληστές, με στόχο να φοβηθούν και να φύγουν.

‘Υστερα από λίγο η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα της τουρίστριας και να εξαφανιστεί, ενώ οι δύο κοπέλες κατευθύνθηκαν αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να καταθέσουν. Εκεί έδωσαν και τις φωτογραφίες.

image

Σύυμφωνα με το δημοσίευμα αυτές οι φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώριση των δραστών της δολοφονίας του Νικόλα Μουστάκα. Οι αστυνομικοί τις έδειξαν στην Πορτογαλίδα φίλη του 25χρονου και εκείνη αναγνώρισε τους δράστες. Ο ένας από αυτούς, ο 28χρονος, φορούσε την ίδια μπλούζα που φορούσε στην επίθεση εναντίον του φοιτητή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εν λόγω συμμορία των τριών βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον 10 επιθέσεις -ληστείες στην ίδια περιοχή και με τρόπο ίδιο με αυτό που ακολουθήθηκε στο έγκλημα στου Φιλοπάππου.