Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ ήρθαν νωρίτερα ξενοδοχοϋπάλληλοι που πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής πραγματοποιεί στάση εργασίας διαμαρτυρόμενο στην κατάργηση του εφάπαξ στην 20ετία.

Ads

Ένταση ξέσπασε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν αν μπουν στο υπουργείο, με τα ΜΑΤ να τους φράζουν την είσοδο. Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν και ξήλωσαν από την κεντρική είσοδο κάποια από τα γράμματα της πινακίδας που γράφει «Υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης».

Αυτή τη στιγμή με τα ρολά του υπουργείου κατεβασμένα και τις αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν συναντηθούν με τους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο ή τον Τάσο Πετρόπουλο αρνούμενοι να συναντήσουν τον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος τους ενημέρωσε ότι θα τους δεχτεί.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο τονίζει: «Στην απόφαση της κυβέρνησης να κλέψει τις εισφορές μας, τον ιδρώτα μας, καταργώντας την 20ετία και να μειώσει επιπλέον 20% το εφάπαξ στη συνταξιοδότηση μία μπορεί να είναι η απάντηση: Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ».