Πολύς θόρυβος έχει υπάρξει με αφορμή την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού αλλά και τις φιλοχουντικές θέσεις που είχε εκφράσει ο ίδιος ακόμη και πολύ πρόσφατα.

Ads

Παράλληλα, εύγλωττη αλλά κι εκκωφαντική είναι η σιωπή εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους ύμνους του εν λόγω στελέχους υπουργείου της κυβέρνησής του σε βιβλίου του για τον δικτάτορα Παπαπαδόπουλο. Όπως αναφέρει όμως σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, όσοι παραξενεύτηκαν με τη στάση αυτή του πρωθυπουργού, ασφαλώς αγνοούν την ιδιαίτερη σχέση του Κωνσταντίνου Λούλη με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο ίδιος είναι ο ταμίας του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», του πυρήνα δηλαδή από όπου εκπορεύεται η επιχείρηση εξωραϊσμού του ιστορικού παρελθόντος της οικογένειας, αλλά και το οποίο διαχειρίζεται το πολιτικό της μέλλον. Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται και από την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος, όπου καταγράφεται το Δ.Σ. ως εξής: Κατερίνα Μητσοτάκη (πρόεδρος), Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (αντιπρόεδρος), Σάκη Κυπραίου (γραμματέας), Κωνσταντίνος Λούλης (ταμίας) και Παντελής Βιρβιδάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Αλεξία Μπακογιάννη, Θανάσης Λιάπης, Κώστας Συνολάκης (μέλη).

Επιπλέον, όπως αναφέρεται ο Κωνσταντίνος Λούλης είναι ο άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη για πολλές δουλειές και κυρίως για τη σχέση με κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα της Εκκλησίας, ιδιαίτερα εκείνα που που έχουν ειδικό ενδιαφέρον, από πολιτική και επιχειρηματική άποψη. Ένα από αυτά τα πρόσωπα υπήρξε κι ο ηγούμενος Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου, με τον οποίο φαίνεται πως ήταν σε στενή επαφή από την εποχή που ο Κωνσταντίνος Λούλης ήταν διοικητής της χερσονήσου του Άθω. Ενδεικτικό της «άρρηκτης σχέσης» του τριγώνου Εφραίμ-Λούλη-Μητσοτάκη ήταν οργισμένη δήλωση που έκανε ο τελευταίος όταν ο ηγούμενος πήρε το δρόμο της φυλακής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου. 

Ads