Τη στήριξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης της Κυριακής.

Ads

Τα μηνύματα τους:

Μαρίζα Ματιάς – Πορτογαλία

«Ζούμε δύσκολες στιγμές στην Ευρώπη και σε δύσκολες εποχές, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Αγωνιζόμαστε τώρα στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μας – έχουμε εκλογές στις τέσσερις Οκτωβρίου – και γνωρίζουμε πώς οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί μπορούν να εκβιάζουν και να κάνουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη.

Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι εκείνοι που δημιούργησαν τα προβλήματα, δεν μπορούν να τα λύσουν. Εκείνοι που δημιούργησαν τη διαφθορά και έκαναν όλες τις χάρες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι η πόρτα που άνοιξε τον Ιανουάριο – τώρα που έχουμε και διαφορετικά κινήματα, όπως για παράδειγμα η νίκη του Jeremy Corbyn στο Ηνωμένο Βασίλειο – αυτές είναι οι πόρτες που πρέπει να παραμείνουν ανοικτές προκειμένου να έχουμε ελπίδα για το μέλλον και προκειμένου να μπορέσουμε να παλέψουμε για το μέλλον.

Ads

Γι ‘αυτό και πραγματικά ελπίζω ότι η Ελλάδα θα κρατήσει αυτές τις πόρτες ανοιχτές, γιατί τις χρειαζόμαστε, για να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Χέλμουτ Σόλτς – Γερμανία

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα εκλέξει εκείνα τα κόμματα που έθεσαν υπό αμφισβήτηση τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ευρωπαϊκές πολιτικές, και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόμμα πρέπει να επανεκλεγεί, γιατί ξεκίνησε την αλλαγή στον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης και στον ευρωπαϊκό τρόπο χάραξης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων του λαού. Ακόμα και αν οι όροι του τελευταίου μνημονίου είναι κακοί, ελπίζω ότι η μάχη, που ίσως να χάθηκε την τελευταία φορά, θα μπορέσει να συνεχιστεί για το μέλλον του ελληνικού λαού.»

Ερνέστ Ούρτασουν – Ισπανία

«Ελπίζω σε μια μεγάλη νίκη στις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας για την Ευρώπη. Έχουμε τις δικές μας εκλογές στην Ισπανία το Δεκέμβριο και τις καταλανικές εκλογές στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ελληνικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές, ώστε να συνεχιστεί η αλλαγή στην Ευρώπη. Οπότε καλή τύχη και εύχομαι μια μεγάλη νίκη στις 20 Σεπτεμβρίου.»

Χοσού Χουαρίστι – Ισπανία

«Είναι μια σημαντική στιγμή τώρα για την Αριστερά στην ευρώπη και στην Ελλάδα, και είναι η στιγμή για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το μέλλον της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Τάνια Γκονζάλες – Ισπανία

«Θέλω να εκφράσω την υποστήριξη μας στο ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές. Γνωρίζουμε ότι απ’ όταν ανέλαβε την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό του λαού του. Αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολιτών του ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Ξέρουμε ότι είναι μια σκληρή μάχη, κι ότι είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί ο εχθρός, αλλά ελπίζουμε ότι στις επικείμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα στηρίξει και πάλι την κυβέρνησή του και πως θα συνεχίσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα ενάντια στη λιτότητα με μια πολιτική για τους λαούς.»

Μαρτίνα Άντερσον – Ιρλανδία

«Το Σιν Φέιν σας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι δεν θα φέρετε πίσω το παλιό καθεστώς της διαφθοράς: ολιγάρχες, ελίτ, πολυεθνικές, όλα τα συμφέροντα που μπήκαν πάνω από τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Αυτή την Κυριακή, κάντε το σωστό: Πηγαίνετε να ψηφίσετε για τις πολιτικές παρατάξεις που θα παλέψουν για σας.»

Σέρτζιο Κοφεράτι – Ιταλία

«Οι εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα αποτελούν μια πολύ σημαντική ψηφοφορία για όλους τους Έλληνες, αλλά και για όλους τους προοδευτικούς στην Ευρώπη.

Ελπίζω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. Η ευρωπαϊκή δεξιά προσπάθησε να ταπεινώσει την Ελλάδα και να επιβάλλει όχι μόνο μια βαριά συμφωνία, αλλά και την ακύρωση της κυβέρνησης την οποία οι Έλληνες είχαν εκλέξει. Η επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει όχι μόνο πιο αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας παρά τους περιορισμούς και τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται, αλλά και τη διατήρηση της ελπίδας για τη δυνατότητα αλλαγής των κανόνων του παιχνιδιού στην Ευρώπη.

Ελπίζω ότι το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα είναι επιφορτισμένο με το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα.»

Ελεονώρα Φορέντζα – Ιταλία

«Εκ μέρους της παράταξης “Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα”, εύχομαι ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις ερχόμενες εκλογές. Ελπίζουμε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Πιστεύουμε πραγματικά ότι οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πρέπει να παραμείνουν ενωμένες και επιτυχημένες. Δεν θέλουμε μια Ευρώπη βασισμένη στο νεοφιλελευθερισμό, θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη, βασισμένη στην ελευθερία και στις πολιτικές ενάντια στη φτώχεια.»

Στέφαν Εκ – Γερμανία

«Τον περασμένο Ιανουάριο, με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ μια φλόγα ελπίδας άναψε για την Αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για να εξασφαλιστεί ότι η φλόγα αυτή δεν θα σβήσει. Θα πρέπει να παραμείνει αναμμένη, γιατί μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι εφικτή. Ελπίζω, λοιπόν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδειχθεί νικητής στις επικείμενες εκλογές, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα υπέρ των λαών της Ευρώπης.»