Οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» αποφάσισαν να κλείσουν επ’ αόριστον τους δρόμους Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες της εταιρείας για τα έργα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, λόγω παράβασης των όρων.

Ads

«Δεν θα περνάει τίποτα, μόνο ασθενοφόρα και περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής» διαμηνύουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργατοτεχνιτών, Γιώργο Χατζή.

Σημειώνεται πως η Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών σε Στρατώνι, Σκουριές και Ολυμπιάδα, ως αποτέλεσμα της απόφασης του Υπουργείου. Παράλληλα η Ελληνικός Χρυσός ανέφερε πως «αναγκάζεται να θέσει σε διαθεσιμότητα την πλειονότητα των εργαζόμενών της στην Ελλάδα για ένα διάστημα μέχρι τρεις μήνες, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει η ελληνική εργασιακή νομοθεσία».

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καταστάσεις ”ομηρίας” για να γίνουν ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του για τη συμμόρφωση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» με τις προϋποθέσεις της επένδυσης της.

Ads