Μία ημέρα μετά τα επεισόδια στις Σκουριές, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν κατά διαδηλωτών που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, εργαζόμενοι στα μεταλλεία καταγγέλλουν πως μέλη του κινήματος προκάλεσαν ζημιές σε 2 αυτοκίνητά τους αλλά και σε ένα σπίτι.

Ads

Στο μεταξύ σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αυτή την ώρα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και από τις δύο πλευρές στην Χαλκιδική. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Στρατώνι και οι κάτοικοι της Ιερισσού στο λιμάνι.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, αναφέρει σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα πως «το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα. Οι υπάλληλοι της Eldorado όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι  να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο. Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την αστυνομία, επιτέθηκαν  στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος».

Καταλήγοντας καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες όπου αλλού υπάρχουν.

Ads