1Ομολογία Μητσοτάκη σε Ευρωπαίους: Δεν θα ακυρώσω τη συμφωνία, τα λέω για να μη διαλυθεί το κόμμα μου. Η FAZ αποκαλύπτει τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη. «Τζάμπα μάγκας και πατριδοκάπηλος» σχολιάζει το Μαξίμου. Tvxs Ανάλυση: Η υποκρισία Μητσοτάκη στο Μακεδονικό. Οι δεσμεύσεις στην Ευρώπη και το άλλοθι των «τετελεσμένων». 

Ads

2Το πραγματικό στοίχημα της κυβέρνησης και η αυτοπαγίδευση της ΝΔ. Η συμφωνία για το Μακεδονικό, το τέλος του Μνημονίου και το λάθος του Άδωνι. 

3Επεισόδια στα Σκόπια για τη συμφωνία [Βίντεο]. Επιχειρήθηκε έφοδος στη Βουλή. 

4Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ads

5«Θέμα τρόπου και χρόνου» το διαζύγιο του Ποταμιού με το ΚΙΝΑΛ. Τη θρυαλλίδα για το ξέσπασμα ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται πως θα αποτελέσει πιθανότατα η έντονη διαφωνία μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και μεγάλης μερίδας κορυφαίων στελεχών του υπό διαμόρφωση πολιτικού φορέα πάνω στη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, δεν θα μπούμε εμείς στην κυβέρνηση, ενώ σχετικά με τη στάση του Ποταμιού στην ψηφοφορία για την τη συμφωνία, σημείωσε ότι «το να ψηφίσουμε τη συμφωνία ή να ψηφίσουμε κάποιο άλλο ωφέλιμο για την κοινωνία νομοθέτημα, αυτό δεν μας κατατάσσει στη συμπολίτευση».

6Αντιμέτωπος με ισόβια ο Σώρρας – Την Πέμπτη στον ανακριτή

7Η Μέρκελ «σηκώνει» το «γάντι» στο τελεσίγραφο Ζεεχόφερ. Ο Ζεεχόφερ κλιμακώνει την ενδοκυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Γερμανία με αφορμή την πολιτική για την χορήγηση ασύλου. Τι ανακοίνωσε η Μέρκελ.

8Εμφυλιοπολεμική ρητορική από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό. Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ανδρέας Καραφλός, προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ενάντια στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τις οποίες «διανθίζει» με «αβρότητες» τύπου… «κομμούνια», «εθνικός μειοδότης» και φωτογραφικά κολάζ με τον πρωθυπουργό σε απρεπείς χειρονομίες. Έρευνα για τις εμφυλιοπολεμικές αναρτήσεις του αντιεισαγγελέα ζήτησε ο Κοντονής. Παράλληλα, τοπικό στέλεχος της ΝΔ καλεί σε «πογκρόμ» κατά της Αριστεράς [Βίντεο]. Ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου και τοπικό στέλεχος της ΝΔ, Χρήστος Πριονίδης, σε μια παραληρηματική ομιλία στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμββουλίου, παρακίνησε να σπάσουν μαγαζιά και αυτοκίνητα μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

9Πέθανε ο Κώστας Πολίτης. Απεβίωσε τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ο δημιουργός του ιστορικού θριάμβου στο Ευρωμπάσκετ του 1987. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

10. Δείτε όλα τα τελευταία νέα του Μουντιάλ σε συνεργασία με το Novasports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το μεγάλο αφιέρωμα του Tvxs στην ιστορία του Μουντιάλ