1) Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2018 με 153 υπερ και 144 κατά σε σύνολο 297 βουλευτών. Προηγήθηκε έντονη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2018, η οποία κορυφώθηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώθηκε ηστη Βουλή.

Ads

2) Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα: Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.

3) Το χρονικό της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους: Όλα έγιναν για ένα διαμέρισμα. Από μαρτυρίες που έχουν στην διάθεση τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκύπτει ότι η σχέση του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του, ήταν τεταμένη, για λόγους οικονομικούς.

4) Αποκαλυπτικά τα στοιχεία από τη γραμμή ψυχολογικής στήριξης της ΕΛΑΣ. Τους τελευταίους εννέα μήνες η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΛ.ΑΣ. έχει δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις. Στο μεταξύ, τα ψυχομετρικά τεστ έχουν οδηγήσει στην αφαίρεση όπλων από εκατοντάδες αστυνομικούς.

Ads

5) Οξαφνικός (;) πόλεμος ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Η σύγκρουση μεταξύ Πάνου Σκουρλέτη και ΚΚΕ είναι μια σύγκρουση με πολιτικό βάθος. Και με πολιτικό μέλλον επίσης, με δεδομένη την υπόγεια ένταση μεταξύ Περισσού και κυβέρνησης αλλά και με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα.

6) Ο παράδοξος κόσμος των δημοσκοπήσεων: Οι δύο έρευνες, του Πανεπιστημίου Μακεδονία και της Kappa Research, που δημοσιοποιήθηκαν με διαφορά μιας μέρας επικαιροποιούν και ενισχύουν τα ερωτήματα για το θολό, πολιτικό και θεσμικό, τοπίο στο οποίο δείχνει να κινείται η αγορά των δημοσκοπήσεων.

7) Αναζητώντας λύση στα ερείπια του Μερκελισμού: Η εποχή της Μέρκελ χαρακτηρίστηκε από μια βαθιά λαχτάρα για σταθερότητα. Ωστόσο, η θητεία της οδήγησε στη σημερινή περίοδο αστάθειας της Γερμανίας. Ήρθε η στιγμή της μετα-Μέρκελ εποχής;

8) Ευρωπαϊκή συνεργασία για την ‘Αμυνα: Τι είναι και ποιος κάνει τι σε αυτήν. Ως «καλά νέα για τους συμμάχους μας και κακά νέα για τους εχθρούς μας» χαρακτήρισε την θέσπιση της «Μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας» για την ασφάλεια και την άμυνα (PESCO) από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Προς το παρόν, ας μάθουμε περί τίνος πρόκειται.

9) Ο Αμπάς καλεί Πούτιν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή: «Η Ρωσία είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διευθέτηση του προβλήματος και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να συζητήσουμε συγκεκριμένες μορφές συμμετοχής της Ρωσίας στην ειρηνευτική διαδικασία» εκτιμά η παλαιστινιακή ηγεσία μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ που μετέτρεψε, για μια ακόμη φορά, τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, σε κόλαση. Την ίδια ώρα, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα πως είναι «πραγματικά σοκαρισμένος» από τον θάνατο ενός Παλαιστινίου σε αναπηρικό αμαξίδιο ο οποίος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα και ζήτησε να διεξαχθεί «αμερόληπτη και ανεξάρτητη» έρευνα.

10) Μήνυση Βαρουφάκη κατά ΕΚΤ: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός ευρωβουλευτής κατέθεσαν μήνυση κατά της ΕΚΤ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αφορά την απόφαση της να «παγώσει» τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες το 2015.