Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Φώφης Γεννηματά από τη χθεσινή ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ads

Από πολλούς η απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να αποφύγει να πάρει θέση επί του ζητήματος και η ίδια την Τετάρτη, μια ημέρα μετά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, με μηνύματα στο Twitter επιχείρησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις.

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που «συστρατεύεται με ομοφοβικούς» και υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε καθοριστικά «στο να υπάρξει μια καλύτερη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας».

Σημειώνεται πως για την απουσία της από τη χθεσινή ψηφοφορία, συνεργάτες της ανέφεραν ότι βρισκόταν στη Βουλή αλλά αποχώρησε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας και αφού ήταν βέβαιο πως δεν υπήρχε κίνδυνος να μην υπερψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ads

Τα τιτιβίσματα της Φώφης Γεννηματά:

Και οι γαλάζιες απουσίες…

Σημειώνεται πως στη χτεσινή ψηφοφορία τους περισσότερους απόντες κατέγραψε η ΝΔ. Μεταξύ των απόντων ήταν ο έτερος υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Κων. Καραμανλής, ο Άδ. Γεωργιάδης, ο Δ. Σταμάτης, ο Β. Κικίλιας, η Σοφία Βούλτεψη, ο Μ. Σαλμάς, ο Κ. Καραγκούνης, ο Ι. Ανδριανός, ο Γ. Στύλιος, η Γεωργία Μαρτίνου, ο Κ. Τσιάρας, ο Ευ. Μπασιάκος, ο Κ. Κοντογεώργος, ο Κ. Τζαβάρας, ο Ελ. Αυγενάκης, ο Κ. Γκιουλέκας, ο Στ. Καλαφάτης, η Έλενα Ράπτη, ο Ι. Τραγάκης, ο Κων. Καραμανλής, ο Κ. Σκρέκας, ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Ι. Αντωνιάδης, ο Θ. Καράογλου, Κ. Κατσαφάδος.

Πολλά ήταν και τα «όχι» της ΝΔ. Ειδικότερα το Σύμφωνο Συμβίωσης καταψήφισαν οι: Άννα Καραμανλή, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κ. Βλάσης, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος, Ανδ. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Εμ. Κόνσολας, Αν. Δημοσχάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Β. Γιόγιακας, Αθ. Μπούρας, Σ. Αναστασιάδης, Γ. Γεωργαντάς, Ι. Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Αθ. Δαβάκης, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Χ. Αθανασίου, Χρ. Μπουκώρος, Αθ. Καββαδάς, Γ. Καρασμάνης, Κ. Κουκοδήμος, Ι. Κεφαλογιάννης, Στ. Γιαννάκης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γ. Βαγιωνάς και Ν. Μηταράκης.