Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha παντού», ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή των Βιλίων.

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ποιος έχει τελικά την ευθύνη για την τεράστια καταστροφή που συντελείται αυτή τη στιγμή, ο περιφερειάρχης Αττικής απέρριψε την ύπαρξη καθεστώτος πολυνομίας, και κατήγγειλε ότι υπάρχουν υπηρεσίες που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

Ειδικότερα, είπε τα εξής: «Δεν υπάρχει πολυνομία. Υπάρχει καταμερισμός ευθυνών όπου κάποιοι ενδεχομένως δεν κάνουν αυτό που πρέπει. Οι δασικοί δρόμοι αλλά και η ευθύνη του να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες είναι ευθύνη των δασαρχείων. Κανενός αλλουνού. Κανείς δεν μπορεί να κόψει ούτε θάμνο μέσα στο δάσος. Αυτές οι δομές βρίσκονταν επί δεκαετίες κάτω από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Εάν αυτό το δάσος το είχαν παραμελήσει, γιατί άκουσα και χθες έναν συνταξιούχο δασάρχη να λέει ότι εδώ και μια εικοσαετία δεν υπήρχαν δασικοί δρόμοι, δεν υπήρχε συντήρηση του δάσους, τώρα θα πρέπει όλα αυτά να τεθούν επί τάπητος. Δεν μπορεί κανείς να είναι κράτος εν κράτει, να μην αφήνει να γίνει ένας δρόμος και τελικά να καίγεται όλο το δάσος. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ακόμα και στην Τουρκία να πάει κανείς, θα δει αντιπυρικές μεγάλες ζώνες».