Στην αντίθεση τους για την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες εμμένουν οι δανειστές, με πηγές της ελληνικής πλευράς να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει τελικά το σχέδιο, λίγο μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο.

Ads

Ελλάδα και δανειστές φέρεται να βρίσκονται πάντως κοντά σε συμφωνία για το νομοσχέδιο για τις αδήλωτες καταθέσεις, ενώ πρόοδος σημειώθηκε και για αυτό για το πλαστικό χρήμα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών πλην του ΔΝΤ αποχωρούν σήμερα από την Αθήνα με την κυβέρνηση να δηλώνει ικανοποιημένη από την πρόοδο των συζητήσεων με τα λίγα ανοικτά προαπαιτούμενα να κλείνουν σε τεχνικό επίπεδο τις επόμενες ημέρες, και το σχετικό πολυνομοσχέδιο να κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα.

Φιλοδοξία της ελληνικής πλευράς είναι η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ να εκταμιευθεί τον Οκτώβριο.

Ads

Στο μεταξύ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί ένα πολυνομοσχέδιο για όσα ορόσημα ― ουρά της πρώτης αξιολόγησης― χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκπροσώπων των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.