«Βρήκαν τη λύση» για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους οι Αυστριακοί ακροδεξιοί, οι οποίοι είχαν τη «φαεινή» ιδέα να γίνει ένα στρατόπεδο εξορίας – φυλάκισης τζιχαντιστών σε ένα ελληνικό νησί ή στην ιταλική Λαμπεντούζα.

Ads

Την εγκατάσταση κοινών ευρωπαικών στρατοπέδων φυλάκισης τζιχαντιστών σε ένα ελληνικό νησί ή στην ιταλική Λαμπεντούζα, ζητά ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις λαμβάνει ποσοστό άνω του 30%.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη, δεν θέλει να συγκρίνει την πρότασή του με το Γκουαντάναμο, αναφέροντας πως στη βάση της ιδέας του «αυτό το νησί-φυλακή θα πρέπει να είναι έδαφος εκτός κρατικής επικράτειας και να βρίσκεται υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ίσως να λειτουργεί με καθεστώς αυτοδιοίκησης».

Επιπλέον, ο αρχηγός της αυστριακής ακροδεξιάς ζήτησε να αφαιρείται άμεσα η αυστριακή ιθαγένεια από μαχητές που επιστρέφουν από τη Συρία στην Αυστρία και να προφυλακίζονται αυτόματα οι ύποπτοι τζιχαντιστές.

Ads