Αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ στελεχών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής καταγράφονται σε ηχητικό που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα «συγκεντρωτικό» των τηλεφωνικών επικοινωνικών που έχουν ακουστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής και οι οποίες καταδεικνύουν την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. 

Ads

Στο ηχητικό φέρονται να ακούγονται στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο Γιάννης Λαγός, ο Σωτήρης Δεβελέκος και ο Γιώργος Τσακανίκας, άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι γονείς του Δεβελέκου. Αποκαλύπτονται οι προσπάθειες που κάνουν λίγη ώρα μετά το έγκλημα για να καλύψουν τα στοιχεία, ενώ είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της μητέρας του Δεβελέκου, που αρνείται να τον καλύψει ενώ αυτός τις έλεγε πως πρόκειται για «τελεσίγραφο».

«Τελεσίγραφα εμένα δεν θα μου στέλνεις. Τελεσίγραφα εκεί που σας έβαζαν να χτυπάτε Πακιστανούς και κάνατε ό,τι κάνατε για να γίνεται στρατιώτες και καθάρματα. Είσαστε όλοι καθάρματα και αλήτες», του λέει, ενώ αυτός της απαντάει πως «εμένα αυτοί θα με ταΐζουν μέχρι να πεθάνω» και πως «θα χέζω στον τάφο του αδελφού σου».  

Οι διάλογοι, που είχαν δημοσιευτεί από το OmniaTv στο YouTube στις 24 Απριλίου 2018, είναι από την 241η δικάσιμο του ναζιστικού μορφώματος και διακινήθηκαν ξανά από χρήστες του Facebook. Το ηχητικό έχει ανέβει πολλές φορές από το πρωί στο facebook και άλλες τόσες έχει κατέβει, με τους χρήστες να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το κατεβάζει. 

Διαβάστε ακόμα: Έλληνας ποτέ… του Γιάννη Γκολφινόπουλου

Ads