‘Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην είδηση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Ads

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος Πρωθυπουργός. Είναι πια ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης,  σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες,προσθέτοντας ότι «πριν από λίγες ημέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ως έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις, φοβάμαι, ότι με δικαίωσαν απόλυτα».

«Το πουλόβερ ξηλώνεται. Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον Κυβερνητικό συνεταιρισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Χέρι- χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό! Αλλά δε θα πάρουν τη χώρα μαζί τους» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών «δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το “νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος”, αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Την άποψη πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι όμηρος του υπουργού Άμυνας, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως ο Πάνος Καμμένος έχει «αναγορευθεί σε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» και ο κ. Τσίπρας «πορεύεται με πρώτο μέλημα μη δυσαρεστήσει τον συνεταίρο του».