Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. Υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές, κατά 138 βουλευτές ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν παρών. Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ads

ΚΚΕ: Αντιδραστική συμφωνία κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – ΕΕ

«Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή επιβεβαιώνει την αντιδραστική συμφωνία κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – ΕΕ κατά του λαού και πρέπει να γίνει αφορμή να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα του ευρωμονόδρομου» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Με τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου 2, επί της ουσίας συμφωνούν και τα στηρίζουν η ΝΔ, το κόμμα του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και άλλοι» σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ ούτε φοβούνται ούτε κινδυνεύουν από τις μούντζες και τις κραυγές «κλέφτες», αντίθετα τα αξιοποιούν για να συγκαλύψουν και να προωθήσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια» εκτιμά το ΚΚΕ και τονίζει ότι για να κερδίσει τον πόλεμο ο λαός πρέπει από μάχη σε μάχη να γίνεται «πιο ισχυρός και ικανός». Ο λαός, καταλήγει, το ΚΚΕ, «δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, δεν έχει αξιοποιήσει τη δύναμή του που ακόμα δεν την έχει χρησιμοποιήσει. Μπορεί να γίνει πανίσχυρος μόνο στο δρόμο της πάλης για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων».

ΔΗΜΑΡ: Το Μεσοπρόθεσμο «διατηρεί την πληγή της κρίσης»

Ads

Δραματικές οι συνέπειες για την κοινωνία, ιδιαίτερα για τις αδύναμες τάξεις από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. «Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου διατηρεί στη χώρα την πληγή της κρίσης», αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ επισημαίνει ότι «οι κινητοποιήσεις των πολιτών, η αγωνία όλου του ελληνικού λαού για το μέλλον της χώρας, είναι η πραγματικότητα που επιβεβαιώνει ότι η συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής δεν βρίσκει καμία συναίνεση στην ελληνική κοινωνία».