Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί αγρότες, κυρίως από την Κρήτη αλλά και άλλες περιοχές, ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια. Ένταση σημειώθηκε όταν οι αρχές απαγόρευσαν τη διανομή πορτοκαλιών που είχε προγραμματιστεί.

 
Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για μη στήριξη του αγροτικού τομέα, σημειώνοντας πως οι αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη νέα φορολόγηση που επιβάλλεται. Υπενθυμίζεται πως ο φόρος στα αγροτεμάχια, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ορίζεται με βασικό συντελεστή το 1 ευρώ ανά στρέμμα και συντελεστές θέσης, χρήσης, άρδευσης, απαλλοτρίωσης και του συντελεστή ύπαρξης κατοικίας, κατά περίπτωση.
 

 

 
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ένταση η αστυνομία ακινητοποίησε το φορτηγό που μετέφερε φρούτα προκειμένου να μη γίνει η διανομή που είχε προγραμματιστεί στο Σύνταγμα. Τελικά τα φρούτα ξεφορτώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη και αγρότες τα κουβάλησαν μέχρι το Σύνταγμα.
 
Έξω από τη Βουλή είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό θέλοντας να παραδώσει τα αιτήματα στους βουλευτές. Τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν και ορισμένοι πέταξαν πορτοκάλια. Έντονες αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έμπαινε στη Βουλή.
 

 

 
Τελικά η συγκέντρωση βρέθηκε υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό στην Αμαλίας και λίγο μετά τις 15:00 οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών διαλύοντας τους αγρότες και ανοίγοντας το δρόμο. Από την επιχείρηση της αστυνομίας τραυματίστηκε ένας αγρότης στο κεφάλι.