Ένα πανό που σήκωσαν γυναικείες οργανώσεις με το σύνθημα  «Συνεπιμέλεια Δρόσως Ασημίνας» ήταν η αφορμή να μπει στον χορό της διαμάχης για το νομοσχέδιο Τσιάρα για το οικογενειακό δίκαιο, η δημοφιλής σειρά  του Ant1 «Άγριες μέλισσες».

Ads

Αφορμή, το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού που διεκδικούν από τη μία οι μητέρες Δρόσω και Ασημίνα και από την άλλη ο πατέρας, οι φεμινίστριες πήραν θέση. Δεν άργησε να αναρτηθεί από τους υποστηριχτές του νομοσχεδίου Τσιάρα ένα δεύτερο πανό ακριβώς δίπλα με το σύνθημα «Κοινή επιμέλεια». 

image

Μάλιστα η σελίδα του Ant1, αναρτώντας την φωτογραφία με τα δύο πανό και το σχόλιο «Η κοινή γνώμη μίλησε» πυροδότησε νέες εντάσεις ανάμεσα στους υπέρμαχους και τους πολέμιους του νομοσχεδίου.

Ads

Η σειρά τα έχει όλα. Την αποξενωμένη πεθερά ως δηλητηριώδη περσόνα της κοινωνίας του Διαφανιού, γυναίκες που παλεύουν για την επιμέλεια του παιδιού απέναντι στον ισχυρό οικονομικά και κοινωνικά πατέρα κα ένα δικαστήριο που για την ώρα έχει δώσει στις γυναίκες την επιμέλεια αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει κι ένα παιδί του οποίου η μοίρα κρίνεται στα δικαστήρια.

Καθώς με τη μεριά του νομοσχεδίου Τσιάρα έχει βρεθεί, με σειρά αναρτήσεών του, ο ρεπόρτερ του ΑΝΥΤ1 Νίκος Τσιλιπουνιδάκης, ο οποίος “σήκωσε” στον τοίχο του και το εν λόγω σχόλιο του ΑΝΤ1, η συνδικαλίστρια Δέσποινα Κουτσούμπα του απάντησε με ένα απόσπασμα της ίδιας της σειράς στους υπέρμαχους του νομοσχεδίου, σχολιάζοντας:

«Όπου ακούς πολύ “αποξενωμένους παππούδες”, τη Μυρσίνη και το Δούκα να θυμάσαι»

Ολόκληρο το ποστ εδώ: