«Οh my God» αναφώνησε η επίτροπος περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου όταν πληροφορήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι την ανακοίνωσή της για την απόφαση ενίσχυσης των προγραμμάτων στήριξης στην πυρόπληκτη Ανατολική Αττική αξιοποίησε πολιτικά η Νέα Δημοκρατία. 

Ads

Συγκριμένα η Πειραιώς με ανακοίνωσή της καλωσόριζε δήλωση της Επιτρόπου ως άμεση ανταπόκριση του Προέδρου Γιούνκερ στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη της Ελλάδας εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών.

Η Κορίνα Κρέτσου είχε δηλώσει: «Έχουμε έναν συνεχή διάλογο με τις ελληνικές αρχές και παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια για να επιταχύνουμε τη διαδικασία πρόσβαση στο Ταμείο Αλληλεγγύης (…) Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για την Ελλάδα να επωφεληθεί από ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% για έργα ανασυγκρότησης που χρηματοδοτούνται μέσω της πολιτικής συνοχής. (…) Τέλος, όπως έχω ήδη γράψει στον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον υπουργό Χαρίτση τόσο η ίδια όσο και οι υπηρεσίες μου είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουν τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής βάσει αιτήματος των ελληνικών αρχών. Αυτό θα μάς επιτρέψει να ανακατευθύνουμε τα ευρωπαϊκά κεφάλαια και να ξαναρχίσουμε την οικονομική δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές». 

Σύμφωνα με το news247.gr, όταν η Κορίνα Κρέτσου πληροφορήθηκε για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έμεινε εμβρόντητη. Επικοινώνησε με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα και είπε: «What is this? Ι’ ve received just a phone from a Maria Spyraki and I said that we are working together!!!». 

Ads

Αυτό που, σύμφωνα με την ίδια πηγή είχε συμβεί, ήταν ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη επικοινώνησε με την Επίτροπο. Η κ. Κρέτσου από την πλευρά της, σημειώνει πώς τόνισε ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η Επίτροπος στις συνομιλίες της που ακολούθησαν με την κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Μητσοτάκη αλλά «just one minute phone call with Maria». H κυρία Σπυράκη μετέφερε μάλιστα τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΝΔ προς το πρόσωπό της κι εκείνη αποκρίθηκε: «Same from me». 

Η κυρία Κρέτσου υπενθύμισε στους συνομιλητές της στην κυβέρνηση πως σε όλες τις επίσημες δηλώσεις της αναφέρεται στην συνεργασία της με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας εκφράζοντας την δυσφορία της για όλα όσα είχαν προηγηθεί.